Jelentkezz most a Napenergia Plusz Programra! Kérj árajánlatot, hogy felvehesse veled a kapcsolatot kivitelező partnerünk! →

2 milliós önrész is elég már? Napelembe fektetni sosem volt ilyen egyszerű!

2 milliós önrész is elég már? Napelembe fektetni sosem volt ilyen egyszerű!
Hogyan pörgött fel rövid idő alatt újra a napelemes piac 2023 végére? Az okok között a Napenergia Plusz Program 2024-et emelhetjük ki.

A Napenergia Plusz Program 2024 főleg a nagycsaládosoknak szól, de a lényeg, hogy egy nagy előrelépés azon háztartások közül 15.160-nak, akik eddig még nem voltak a napelemes világ részei.

Nekik most itt az egyedülálló lehetőség.

De mit mondanak azóta a szakértők?

Nem csak a felhasználóknak jó, hanem az egész villamosenergia hálózatnak

A Napenergia Plusz Program 2024 sajátossága, hogy tárolókapacitás kiépítése nélkül nem is pályázható meg a napelemtelepítés.

Ez nagy újdonság, ugyanis sokáig szenvedett a szektor attól, hogy túl sok volt az „adás-vétel” szolgáltató és felhasználó között, a napenergia felhasználásból kifolyólag.

Ezen az egészen tovább rontott volna a bruttó elszámolás újdonsága, pénzügyi megtérülési értelemben.

Most azonban már éjszaka sem kell vételezniük túl sok áramot a háztartási kiserőművet használóknak, mert teret hódítanak az akkumulátorok!

Ez racionalizálja és fejlesztésekre ösztönzi a hálózatokat és az azokat működtető nagyszolgáltatókat.

A villamosenergia szektor örömén túl természetesen a zöld energia hívei, és a napelemes iparág lehet a legboldogabb.

Kevés önrész, de elegendő kapacitás?

Kevés önrész, de elegendő kapacitás?

Maradjunk azonban még egy kicsit a háztartásoknál…

A Napenergia Plusz Programmal az előzetes számítások szerint kb. 2 millió forintos önrész is elegendő lehet egy akár 6kW-os rendszer telepítésére és üzembe helyezésére.

A program ugyanis 66%-át fedezi vissza nem térítendő támogatásként a projekt összeköltségének (amiben benne van a tárolókapacitás létesítése is).

A törvényalkotó úgy számolt, hogy 4-5 fős családi háztartások villamosenergia fogyasztása is kielégíthető legyen, a nulláról indulva, új beruházásként.

Ugyanakkor ebbe nem számolhatták bele az villanyáramon alapuló fűtésrendszerek használatát (így azzal kalkulálva már kedvezőtlenebbek a számok).

A számítások még így is enyhén dráguló napelem-árakra alapoznak, de kijelenthető: belépni a napelemes piacra most nagyon könnyű, nagyon kevés önrésszel.

Visszahívást kérek >>> | Árajánlatot kérek >>>

2023 végére minden más is felgyorsult

2023 végére minden más is felgyorsult

A betáplálási stop megszüntetése ugyanúgy a napelemes szektor élénkítésére volt jó, mint a sokat emlegetett új pályázat.

A korábban zárolt áramkörök mindössze 7%-a maradt további zárolás alatt.

Sajtóhírek szerint a MANAP Iparági Egyesület részéről történt kommunikáció és közbenjárás is, hogy az elosztói engedélyesek mielőbb igyekezzenek segíteni a megmaradt zárólások feloldását.

Úgyhogy általánosan számolhatunk azzal, hogy a háztartási áramkörök újra növekedést generálnak, méghozzá jelentős mértékeket öltve.

Továbbá a piac lassulásának megakadályozását segítette az is, hogy kiderült: a 2023. szeptember 7. előtt bejelentett telepítési igényesek maradhatnak 10 évig az éves szaldó elszámolási rendszerben!

Soha nem látott ütemben terjedhet mostantól hazánkban a zöldenergia alkalmazása.

Sok új napelemes és változó szemléletmód

Egy piacnak mindig öröm, ha vannak olyan ösztönzők, melyek által még többen kapcsolatba léphetnek az adott területtel.

A többséget eleddig a nagyobb önrész és a hosszas megtérülés tartotta vissza, de ha egyszer valamiről ennyi pozitív hír érkezik, akkor az futótűzként fog terjedni.

A mobiltelefonoktól a számítástechnikáig nagyon sok minden robbant be hirtelen, a kétkedések ellenére, és a napelemek szintén kezdenek trendivé válni, mióta olyan nevek is forgolódnak a piacon, mint a nagy vonzerőjű Tesla, példának okáért.

A gyorsan fejlődő zöld technológiákkal való megismerkedés egy fenntarthatóbb jövő irányába mutat.

Véget érhet Magyarországon is a kétségek és kétkedések korszaka, hisz a nyakunkon lévő gazdasági válság is ráébresztett: az energiaárak bármikor elszabadulhatnak, jobb nem függeni tőlük.

Visszahívást kérek >>> | Árajánlatot kérek >>>

A megtérülésről őszintén – mi hozható ki egyéni szinten most a 2 milliós összegből?

A tárgyalt, maximum 5 kW-os inverteres rendszerek (a napelemek valós teljesítménye lehet az inverter teljesítményének maximum 120%-a, 6 kW) megtérülése a régi, éves szaldó elszámolási rendszerben 10 évre volt tehető.

Pályázati keretből létesítve ez az időtáv, elsősorban magának a támogatásnak köszönhetően nem változott, még ha a napelemtelepítési- és használati paraméterek módosultak is.

A potenciális energiaár-változások, a rezsicsökkentés lehetséges eltörlése valamikor a (távoli) jövőben mind gyorsíthatják a megtérülést, tehát nem csak negatívan befolyásoló tényezők léphetnek fel, sőt!

A napelemes szakma ismerői régóta igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy ez egy innovációra nagyon is hajlamos terület…

Vannak még érdekes részletek és további lehetőségek

Vannak még érdekes részletek és további lehetőségek

A döntéshozó belengette nemrégiben, hogy esetleg nem csak a regionális energiaszolgáltató, de bárki más felé is értékesíthető lesz a megtermelt, de felesleges villamosenergiánk.

Azonban nem minden csak a kisfelhasználókról szól, jelenleg sem.

A REPower EU keretein belül további zöldenergiafelhasználási programok várhatók, akár ipari parkok számára is.

Gyártókapacitás zöldítését, zöld technológiák alkalmazásának segítését a kkv-k számára több, Magyarországtól független program is támogathatja a jövőben.

Sok olyan, mindenkit elbizonytalanító hír érkezett mostanában, hogy hazánkban mégsem nyer akkora teret a zöld-energia, de ennek a borús időszaknak éppen végeszakadni látszik.

Cégér mindenkinek kell, így a napenergia-szektornak is.

A legújabb sajtóhírek az általános bizalom növekedését serkentik!

A technológiai fejlődést semmi nem állítja meg!

A technológiai fejlődést semmi nem állítja meg!

Az akkumulátorok térnyerése nem az egyetlen dolog, ami már rég a láthatáron volt, és a napelemhasználat optimalizáltságát szolgálja.

A napelemek tartósságának kitolódása, a szoftveres és számítástechnikai háttér folyamatos fejlődése mind olyan tényezők, melyektől a napelem egyre költséghatékonyabban használható energiaforrás lesz.

Minden, a napelemnek bizalmat szavazó vevő, minden új, a piacra belépő felhasználó ösztönzője lehet a zöldenergia-használat fejlődésének. Ha része akarsz lenni ennek a technológiai forradalomnak, ismételten azt tudjuk ajánlani, vedd fel alábbi űrlapunkon a kapcsolatot a kollégáinkkal!

Jelentkezem a Napenergia Plusz Programra!

Azt szeretnénk, ha Te is egyike lennél annak a közel 15.160 sikeres pályázónak, aki elnyeri a vissza nem térítendő napelemes támogatást.

Töltsd ki űrlapunkat és jelentkezz most!

Jelentkezés


További hírek

Kérj árajánlatot napelem rendszerre (állami támogatással)!

Töltsd ki űrlapunkat most, hogy Te is minél hamarabb a napelem tulajdonosok táborát erősíthesd!

Kérj árajánlatot napelem rendszerre!

Árajánlatkérés